MENU

Een Levenskaart: de verbeelding van jouw leven(sthema)

Al sinds mensenheugenis maken we gebruik van landkaarten om twee vragen te beantwoorden: waar ben ik? Hoe kom ik waar ik wezen wil? Maak kennis met een creatieve manier om deze vragen te verbeelden: door zelf een landkaart te maken.
Al sinds mensenheugenis maken we gebruik van landkaarten om twee vragen te beantwoorden: waar ben ik? En hoe kom ik waar ik wezen wil of vermijd ik de plekken waar ik weg wil blijven?

In deze dagen maak je kennis met een creatieve manier om deze vragen met betrekking tot jouw leven(sthema) te verbeelden: door zelf een landkaart te tekenen. Aan de hand van kleine opdrachtjes, anekdotes en verhalen word je op weg geholpen. Uit de rijke geschiedenis van de cartografie (bijv. de zoektocht naar ‘Terra Incognita’) uit reizen (bijv. verdwalen) en behulpzame modellen (bijv. de reis van de held).

Beide hersenhelften worden aangesproken: je wordt uitgedaagd om na te denken over jouw thema en gestimuleerd om dat creatief weer te geven. Tijdens deze dagen kun je kiezen om één grote kaart te ontwerpen of juist meerder kleine kaartjes die samen een atlas vormen.

Ons taalgebruik staat bol van verwijzingen die je kwijt kunt: ‘Ergens als een berg tegenop zien’, ‘Een veilige haven’, ‘door de bomen het bos niet meer zien’ of ‘een rots in de branding’. Je wordt wegwijs gemaakt in de metaforen van de cartografie.

Voor wie wil -om een en ander te laten bezinken- is er in de ochtend voor het ontbijt een Tai Chi-les en voor het avondeten een korte wandeling. Zo blijf je lekker ontspannen tijdens het creëren van de routegids door jouw leven: een levenskaart.

Er is alle ruimte om het kloosterritme te volgen, gewoon wat te lanterfanten, de tijd te nemen voor je dagboek of lekker wat lezen.

Kijk voor meer informatie over landkaarten en levenskaarten op de website van het Ministerie van Geluk, Welbevinden en Plezier: www.mingwp.nl/op-de-kaart/


Meer informatie

Datum

  • Vrijdag 2 augustus 19.30 uur t/m zondag 4 augustus 2019 13.30 uur
    Code: 19138

Kosten

  • € 246,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
  • € 292,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
  • € 349,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
  • Vanwege btw verandering is de prijs verhoogd, als u nog onder het oude tarief geboekt heeft, geldt de oude prijs!
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Wilco Kruijswijk-Terlouw is initiatiefnemer van het Ministerie van Geluk, Welbevinden en Plezier. Zijn missie is om op een lichtvoetige én diepzinnige wijze geluk te vergroten en te verspreiden. Zie www.mingwp.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld