MENU

Weekend Clownworkshop Mindfulness met een rode neus

In de workshop gaan we op zoek naar de clown die met volle aandacht present is. De clown die aanwezig is in het moment, met alles wat zich daar in aandient. Het draait om de clown die vol vertrouwen ‘ja’ zegt, en nieuwe kansen omarmt.


Je ademt. Je verwondert je over de kleinste dingen. Je bent aandachtig en opmerkzaam in het nu. Je bent je gewaar van je lichaam en van wat je in beweging brengt. Je kijkt zonder oordeel naar jezelf. Je laat je verwarring en twijfel toe, ook je verlegenheid en je ontroering, je plezier. Tijdens oefeningen durf je te lukken én te mislukken. Je wordt zichtbaar. Je laat jezelf zien aan het publiek (de andere deelnemers). Je geeft en je ontvangt applaus. We zullen lachen om elkaar en genieten van onze eigen en elkaars eigenaardigheden. Zo beoefen je de levenskunst van de clown en verwerf  je vrijheid in jezelf.  

Het programma is een afwisseling van het oefenen van je zintuigen, dansen, het lijf  bewegen, aandachtsoefeningen en clownsoefeningen met en zonder rode neus. De sfeer is ingekeerd en intens, maar ook  uitgelaten, los en vrolijk. Zo maak je mind~fool kennis met de clown in jezelf.

Er zijn momenten om met elkaar ervaringen uit te wisselen en tot rust te komen.

Ervaringen van deelnemers:
- Mooie opbouw in het programma, waardoor een ieder zich vrij genoeg  leek te voelen om zich samen en later alleen als clown te laten zien!

- José had positieve aandacht voor wat op dat moment aan de orde was, was  goed afgestemd en sloot goed aan bij behoeften van individu en/of groep.

- Flexibel en tevens structuur biedend.

- Grappig: José weet wat ze doet terwijl het soms leek of ze maar wat deed...


Meer informatie

Datum

 • Vrijdag 25 oktober 19.30 uur t/m zondag 27 oktober 2024 15.30 uur
  Code: 24131

Kosten

Meer info over tarieven

 • € 329,- Tarief A
 • € 399,- Tarief B
 • € 489,- Tarief C
 • Inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting/ontbijt thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding


 • José Sueters is clown, trainer, docent, en opgeleid als beeldend kunstenaar en werkte vele jaren als clown en ook onlangs nog als kostuummaker voor de Stichting VisiteClowns. Ook werkt ze samen aan programma's van het bezinningsaanbod in Abdij van Egmond.
  www.josesueters.nl 
   

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld