MENU

Weekend Meer verbinding in je leven

Een weekend waarin je jouw manier van communiceren onderzoekt en met de handvatten aan de slag te gaan van Verbindende Communicatie. Dit is een praktische methode en tegelijkertijd een diepgaand proces om meer bewustzijn te creëren op hoe je met elkaar wilt omgaan in het leven.


We oefenen met voorbeeldsituaties en ook persoonlijke. In relaties of situaties waarin je conflicten, irritatie, verwarring of verdriet ervaart, ga je stappen zetten. Je leert er helderheid in de verwarring aan te brengen, uit de verstrengeling te komen en juist de verbinding tussen jezelf en de ander te ondersteunen.

Stel je voor ... dat je meer gemak, plezier en echte verbinding kunt ervaren met de mensen die je dierbaar zijn, of met collega’s op je werk. Dat onenigheid of irritaties sneller helder worden en misschien wel opgelost. Dat je anders om kunt gaan met de oordelen en verwijten die je hoort, en zelf minder vastraakt in boosheid, schuld of schaamte. 
Stel je voor dat je voor jezelf kunt zorgen èn in contact kunt zijn met de ander. 
Zou jouw wereld er dan anders uitzien? Lichter, liefdevoller of met meer gemak? 

Verbindend en geweldloos 
Verbindende Communicatie is ontwikkeld als NonViolent Communication (NVC) door Marshall Rosenberg, (1934-2015). Letterlijk vertaald heet het in het Nederlands Geweldloze Communicatie. We noemen het ook graag Verbindende Communicatie omdat dit direct de intentie weergeeft die we ermee beogen. 
Deze vorm van communicatie gaat uit van respect en erkenning voor gevoelens en verlangens en heeft daarbij tegelijkertijd onze gelijkwaardigheid als mens als uitgangspunt. Dat wil zeggen dat, ook al heb jij andere taken en verantwoordelijkheden dan ik, als mens zijn we gelijk. Óók als het moeilijk wordt en je boodschappen hoort die je raken. Dat we juist daar elkaar zoveel als mogelijk beter verstaan om uit de verstrengelingen te komen. Want geraakt kunnen worden op zich is niet het probleem, dat maakt ons menselijk. Wat de verbinding stagneert is dat het oordelen en verwijten kan oproepen en we onszelf of de ander er de schuld van gaan geven.  

“Tussen wat wordt gezegd en niet bedoeld, 
en wat wordt bedoeld en niet gezegd,
gaat de meeste liefde verloren.”

Khalil Gibran

Misschien herken je dat dat je soms op je meditatiekussen echt wel compassie kunt voelen voor iemand waar je het moeilijk mee hebt, maar dat je in het directe contact dan toch weer snel in de strijd terecht komt of je liever terugtrekt? 
Je krijgt inzichten en handvatten om in dialoog te gaan, waarbij integriteit en authenticiteit bewaard worden. En alles wat er in ons leeft is welkom, zodat we kunnen ervaren dat, ook al hebben we niet dezelfde wensen, de verbinding toch kan stromen. 

Programma: 
Vrijdagavond 19.30 – 21.30 uur
Zaterdag 9.30 – 12.00 en 14.00 – 17.00 uur 
Zondag 9.30 – 12.00 en 14.00 – 16.00 uur
*Wijzigingen in overleg.

We werken steeds met een klein deel theorie en meerdere werkvormen. Er is ruimte voor eigen onderzoek, oefenen, delen, ondersteuning en reflectie.

Iedere deelnemer ontvangt een werkmap en certificaat van deelname.

NB: In januari 2025 vindt in dit klooster een Internationale Intensieve Training (IIT) hiervan plaats. Dit weekend kan een fijne voorbereiding hierop zijn.

Reacties deelnemers:
Verhelderend en effectief in situaties waarin ik spanning of verwarrende emoties ervaar.”  
“Stoeien met de basisprincipes uit Geweldloos Communiceren werkt verbindend!”
“Wat een andere sfeer! Ik merk dat we direct een heel ander gesprek hebben”
“Veel eye-openers gehad”.


Meer informatie

Datum

 • Vrijdag 27 september 19.30 uur t/m zondag 29 september 2024 16.00 uur
  Code: 24246

Kosten

Meer info over tarieven

 • € 369,- Tarief A
 • € 439,- Tarief B
 • € 489,- Tarief C
 • Inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting/ontbijt thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding


 • Helmie Willems,
  gecertificeerd trainer in Nonviolent Communication en systemische opstellingen. In haar beroepsleven maakt zij keuzes vanuit innerlijke bezieling waarbij het bijdragen aan gezonde relaties en teams een sterke drijfveer is. www.meerinverbinding.nl

   

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld