MENU

Weekend Meer verbinding in je leven

Weekend omtrent verbindende communicatie. Deze vorm van communicatie gaat uit van respect en erkenning voor onze gevoelens en verlangens en heeft daarbij tegelijkertijd onze gelijkwaardigheid als mens als uitgangspunt.Stel je voor .. dat je meer gemak, plezier en echte verbinding kunt ervaren met de mensen die je dierbaar zijn of met collega’s op je werk… Dat onenigheid of irritaties sneller helder worden en misschien wel opgelost. Dat je anders om kunt gaan met de oordelen en verwijten die je hoort en zelf niet in boosheid, schuld of schaamte hoeft te komen. Stel je voor dat je voor jezelf kunt zorgen èn in contact kunt zijn met de ander. Zou jouw wereld er dan anders uitzien? Lichter, liefdevoller of met meer gemak? 

Verbindend en geweldloos 
Verbindende communicatie is ontwikkeld als nonviolent communication door Marshall Rosenberg, een Amerikaans psycholoog die leefde van 1934-2015. Letterlijk vertaald heet het in het Nederlands geweldloze communicatie en we noemen het ook graag verbindende communicatie omdat dit direct de intentie weergeeft van wat we ermee beogen. 
Deze vorm van communicatie gaat uit van respect en erkenning voor onze gevoelens en verlangens en heeft daarbij tegelijkertijd onze gelijkwaardigheid als mens als uitgangspunt. Dat wil zeggen dat, ook al heb ik misschien wel andere taken en verantwoordelijkheden dan jij, als mens zijn we gelijk. Óók als het moeilijk wordt en de ander dingen zegt of doet die ons raken. Dat we juist daar elkaar zoveel als mogelijk leren zien en beter verstaan om uit de verstrengelingen te komen. Want als we geraakt zijn zegt dat vooral iets over onszelf.

Methode of proces 
Verbindende communicatie ondersteunt gezonde verbindingen waarbij ieder verantwoordelijkheid voor zichzelf kan dragen zonder de ander uit het oog te verliezen. 
Via de heldere en concrete handvatten ondersteunen we meer dan alleen een oplossing bij conflicten of andersoortige situaties die je als moeilijk ervaart. Het opent ook een bewustzijnsproces over hoe ik in het dagelijks leven denk en spreek en de keuzes die ik daar wil maken. Het geeft zicht op onze aangeleerde patronen en helpt om er met iets meer mildheid naar te kijken en misschien wel wat losser van te komen. 
Daarbij raakt het aan een dieper besef van spiritualiteit en een vreedzame weg waarmee je ruimer naar jezelf en de wereld kunt kijken. Met iets meer compassie en liefdevolle vriendelijkheid. 

“Tussen wat wordt gezegd en niet bedoeld, 
en wat wordt bedoeld en niet gezegd,
gaat de meeste liefde verloren.”

Khalil Gibran

Misschien herken je dat dat je soms op je meditatiekussen echt wel compassie kunt voelen voor iemand waar je het moeilijk mee hebt. Maar dat je in het moment zelf alweer zo snel geraakt werd dat je dingen zei die je liever niet had willen zeggen of je terugtrok? 
Mij heeft het werken met de handvatten geholpen om compassie ook echt actief te maken en in dialoog te gaan, juist in moeilijke situaties. En dat hielp enorm om stagnerende verbindingen weer tot leven te laten komen. 

Tot leven komen 
We onderzoeken ‘wat leeft er in mij’ (wat is voor mij belangrijk) en verbinden dat met ‘wat leeft er in jou’(wat is voor jou belangrijk). En alles wat er in ons leeft is welkom. Zodat we kunnen ervaren dat, ook al hebben we niet dezelfde wensen, onze verbinding toch kan stromen. 

Programma: 
Vrijdagavond 19.30 – 21.30 uur
Zaterdag 9.30 – 12.00 en 14.00 – 17.00 uur 
Zondag 9.30 – 12.00 en 14.00 – 15.00 uur
*Wijzigingen in overleg.

Het programma is flexibel en afgestemd op de deelnemers. We werken steeds met een klein deel theorie en meerdere werkvormen. Daarnaast gebruiken we eigen en voorbeeldcases als praktijkoefeningen om de basis aan bod te laten komen. Er is ruimte voor delen, eigen onderzoek, uitproberen, feedback en reflectie. Na afloop kun je er ook direct thuis mee aan de slag. Iedere deelnemer ontvangt een werkmap en na afronding een certificaat. 

Programma's in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona

We zijn enorm blij vanaf juni weer gasten te kunnen ontvangen in het klooster. We heten u van harte welkom en hopen dat u weer een inspirerende tijd in ons klooster heeft.

We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.

Lees hier een samenvatting van de maatregelen en aangepaste regels omtrent inschrijven en annuleren>>

Lees hier het corona-protocol voor gasten>> We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.

Reacties deelnemers:
Verhelderend en effectief in situaties waarin ik spanning of verwarrende emoties ervaar.”  
“Stoeien met de basisprincipes uit Geweldloos Communiceren werkt verbindend!”
“Wat een andere sfeer! Ik merk dat we direct een heel ander gesprek hebben”
“Veel eye-openers gehad”.


Meer informatie

Datum

 • Vrijdag 23 oktober 19.30 uur t/m zondag 25 oktober 2020 13.30 uur
  Code: 20257

Kosten

 • € 288,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
 • € 338,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
 • € 388,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
 • Ivm corona maatregelen zijn alle overnachtingen inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding


 • Helmie Willems, 
  Internationaal gecertificeerd trainer in Nonviolent Communication. In haar beroepsleven heeft zij steeds keuzes gemaakt vanuit innerlijke bezieling en verbondenheid. In de loop der tijd is het verlangen naar verbinding en willen bijdragen aan een betere wereld een grote drijfveer geworden. www.stilts.nl 

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld