MENU

Weekend God 9.0

Piet van Veldhuizen vertaalde de bestseller "God 9.0", een boek over de spirituele groeikansen van het Christendom. Wat kunnen we met dit boek als het gaat om het thema "Vernieuwing"? Valt vernieuwing eigenlijk wel te organiseren? U kunt er over meedenken tijdens dit weekend. 
Dit programma wordt georganiseerd in samenwerking met Volzin.
Drie Duitse auteurs die gecertificeerd Spiral Dynamics-therapeuten zijn maar ook theologen met ruime pastorale ervaring, schreven het boek God 9.0. Daarin wordt de integrale psychologie van Ken Wilber en de kleurenspiraal van Clare Graves toegepast op de ontwikkeling van godsbeelden, geloof en spiritualiteit.

Het boek God 9.0 biedt een helder kader om jouw eigen spirituele groei te zien én begripvol om te gaan met de verschillen die je opmerkt in de benadering van geloof en christendom in jouw organisatie, school, pastorale werkgroep, bisdom, de samenleving.

Programma 
Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:

Vrijdagavond: 
– Welkom
– Introductie op het boek door Piet van Veldhuizen

Zaterdagochtend:
– Een invoelbaar overzicht van de negen stadia van ontwikkeling
– We doen de zelftest en gaan daarover in gesprek

Zaterdagmiddag: 
– Emmaüswandeling: reflexen uit vorige kleuren – wanneer schaam je je ervoor, wanneer ben je er blij mee? Nagesprek in een ontspannen setting

Zaterdagavond: 
– Geel (God 7.0) in personen, bedrijven en kerken: kansen voor vernieuwing

Zondagochtend: 
– De zondagsmis ervaren in termen van God 9.0, met nagesprek

Zondagmiddag: 
– Een gelaagd lied: psalm 23 lezen vanuit God 1.0 t/m 9.0
– Evaluatie.

Er zijn dagelijks lauden en vespervieringen (08.00 en 18.30 uur).

In verband met coronamaatregelen zijn alle overnachtingen inclusief verblijf op een 1- persoonskamer. U kunt ook kiezen voor overnachting thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Na aanmelding wordt het door ons verrekend. Aanmelding verloopt via Volzin.

Programma's in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona

We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.
Lees de laatste update van ons coronaprotocol op onze homepage. We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.


Meer informatie

Datum

  • Vrijdag 5 maart 19.30 uur t/m zondag 7 maart 2021 15.00 uur

Kosten

  • € 250,- Vast tarief
  • Volzin-abonnees betalen €200,00 (is incl. 1 pk en maaltijden)
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Piet van Veldhuizen (1959) werkt sinds 30 maart 2008 als predikant in Hendrik-Ido-Ambacht. Hij is predikant sinds 1987 en werkte in Warschau (Polen), Willemstad (Noord-Brabant) en in de Rotterdamse deelgemeente Prins Alexander. Een uitgebreid overzicht van zijn werk en zijn publicaties is te vinden op zijn eigen website www.woordenmetzielenzin.nl.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld