MENU

3-Daagse Clown en bezinning

Het programma van februari is volgeboekt. Na aanmelding kom je op een wachtlijst of kies voor november.

In de wereld van de clown is er één woord van waaruit hij de wereld tegemoet treedt: Interessant. Hij nodigt uit om zo min mogelijk je best doen en zoveel mogelijk in ieder moment aanwezig te zijn. Hij leert ons te bezinnen over loslaten en accepteren. We gaan ontspannen, ademen, mediteren, bewust Zijn en speels in beweging komen.
De wijsheid van de clown zal tijdens deze drie dagen een inspirerende gids zijn, die ons kan helpen op een positieve manier om te gaan met de uitdagingen van deze tijd. Deze wijsheid zit met name in het “ja” zeggen tegen alles wat er is. Dat kan ook het “ja” zeggen tegen een nee-gevoel zijn. Deze mindfulness-gedachte heet in clownstermen ‘incasseren’; een radicale acceptatie. Zo is het!
De clown gaat niet sturen of manipuleren door bijvoorbeeld aan te geven wat hij graag zou willen hoe een ander zou moeten handelen. Iedere situatie is voor hem een interessante uitdaging. Hij doorvoelt wat die situatie met hem doet en deelt dit vervolgens met z’n medespeler(s) en met het publiek.
De clown is als een klein kind dat volstrekt openlijk zijn gevoelens toont; er is geen enkele filter, alleen maar een transparante eerlijkheid. We zien een kwetsbaarheid die ervoor zorgt dat er een hartsverbinding tussen clown en publiek tot stand komt.

Manier van werken:
Tijdens deze dagen wordt je uitgenodigd om vanuit stilte waar te nemen wat er om je heen aanwezig is en wat er in je omgaat. Via lichaamswerk, meditaties, bewegen, zingen enz. ondersteunen we het proces. Je oefent om beschermende patronen los te laten en je over te geven aan het niet-weten. Vanuit vertrouwen en soms ook met een beetje moed. 

Verder zal ik regelmatig mooie teksten en gedachten met jullie delen, met name van Etty Hillesum. Deze zullen ons ondersteunen in het accepteren van dat wat er is en wat ons verder kan brengen. Welke inzichten krijgen we door spel en uitwisselingen? Hoe komen we los van onze vaste patronen? Hoe lukt het ons beter om los te laten en hoe kunnen we creatief omgaan met tegenslag? Kunnen we dankbaarheid ervaren voor wat er wél is in plaats van verlangen naar - of hoop op - iets anders?
Een (speelse) uitnodiging tot Bezinning.

We zijn met maximaal 12 deelnemers. Om mee te doen is clownservaring niet noodzakelijk.

Vanwege de aard van deze bijeenkomst wordt eenieder verzocht in het klooster te overnachten. (Geen thuisovernachtingen)


Meer informatie

Datum

  • Dinsdag 12 november 19.30 uur t/m donderdag 14 november 2024 16.00 uur
    Code: 24150

Kosten

Meer info over tarieven

  • € 329,- Tarief A
  • € 399,- Tarief B
  • € 489,- Tarief C
  • Inclusief verblijf op een 1pk. Vanwege de aard van deze bijeenkomst wordt eenieder verzocht in het klooster te overnachten.
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Ton Kurstjens werkt sinds 1983 als improviserend clown en docent in binnen- en buitenland. Zijn manier van werken kenmerkt zich door een veld te creëren van vertrouwen, liefdevolle aandacht en speelplezier. Hij schreef het boek: The Clown, from Heart to Heart. Zie www.clownerie.nl  

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld