MENU

Meerdaagse Schrijven in en om het labyrint

Een ontdekkingsreis die het spoor van buiten naar binnen volgt. In het labyrint én met je eigen pen.


Het labyrint stelt niet de vraag:
ga je juist of verkeerd?
Het labyrint stelt de vraag:
ga je?

(Gernot Candolini)

Het labyrint heeft in verschillende culturen zijn oorsprong en verhalen. Het duikt in elke tijd weer op. Steeds opnieuw zijn mensen gefascineerd door de kracht van deze vorm. Een labyrint lopen is net als schrijven een manier van reizen. Het brengt je van een roerige buitenwereld naar je binnenwereld. In het weekend ‘Schrijven in en om het labyrint’ komen deze twee krachtige vormen samen.

Dichter, schrijfdocent en labyrintwerker Monica Boschman neemt je mee op een ontdekkingsreis vol mooie schrijfoefeningen over onderweg zijn, bochten en wendingen, vertrouwen, staan en gaan. Je onderzoekt de symboliek van het labyrint voor jouw leven en levensverhaal. Er is veel te ontdekken, denk aan de draad van Ariadne en de Minotaurus, labyrintkaarten, poëzie en het hartlabyrint. De rechte lijnen staan hoogstens in je eigen notitieboek, voor even. Door het oog van jouw pen ontstaan daar verhalen en gedichten die voor jou van waarde zijn.

De activiteiten zijn in een mooie balans verdeeld over de ochtenden, middagen en avonden, uiteraard ook met eigen (schrijf)ruimte. De oefeningen worden door het leggen en lopen van het labyrint met elkaar verbonden. We lopen het vaste labyrint in de kloostertuin, maar leggen en tekenen ook eigen labyrinten. We werken binnen en buiten, ook afhankelijk van het weer.

Bovenal volg je jouw eigen spoor van buiten naar binnen en maak je wakker wat slaapt. Wat neem je mee naar buiten, uit het labyrint en na deze kloosterdagen?

Monica is één van de auteurs van Wegwijs in het labyrint, een reisgids om thuis te komen.
Dat is een rijk geïllustreerde gids waarin je van alles kunt ontdekken over het labyrint.

In boeken en films wordt het labyrint vaak verward met een doolhof. Een labyrint heeft één enkel pad dat slingerend naar binnen leidt. Je hoeft slechts het pad te volgen om in het centrum uit te komen. Inzichten en inspiratie neem je mee terug naar buiten. Het labyrint helpt je tot de kern te komen en antwoorden in jezelf te vinden. In een doolhof verlies je de weg, het labyrint wijst je de weg. Het biedt reizigers waar ook ter wereld de gelegenheid thuis te komen op de reis van hun leven.


Meer informatie

Datum

  • Zondag 3 november 19.30 uur t/m woensdag 6 november 2024 15.00 uur
    Code: 24128

Kosten

Meer info over tarieven

  • € 459,- Tarief A
  • € 539,- Tarief B
  • € 699,- Tarief C
  • Inclusief verblijf op een 1pk. Je kunt ook kiezen voor overnachting/ontbijt thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geef dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Monica Boschman is dichter, schrijfdocent en labyrintwerker. Haar missie: de kern vangen in woorden. In haar cursussen vinden mensen taal voor wat hen raakt, woorden voor wat nog niet gezegd of geschreven is. www.mbcommunicatie.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld