MENU

Weekend Schilderen met bekende kunstenaars als inspiratie

We gaan uit van wat de kunstenaar bezielde. Wat zegt dat ons? Met dat als uitgangspunt gaan we tekenen en schilderen. Je hoeft de kunstenaars niet te kennen. Iedereen kan meedoen. Ook zonder schilderervaring.
We gaan de kunstenaars niet kopiëren. Het gaat in dit programma niet om het resultaat maar om het proces. Om te uiten wat bij jou wordt opgeroepen bij de gedachtegang, de bezieling of het onderwerp waar de kunstenaar mee bezig is geweest. We gaan spelen en uitproberen, dingen van onszelf ontdekken.

Werkwijze: Ik laat steeds wat werken van een kunstenaar zien en vertel daar dan iets over. Daarna is er ruimte om jouw gevoel of idee daarbij kort te noteren. Vervolgens geef ik een teken- of schilderopdracht die je gaat helpen om uiting te geven aan je eigen belevenis.

We gaan werken met verschillende materialen. O.a. acrylverf, potlood, kleurpotloden, ecoline. Ook gaan we knippen en plakken.

Programma
Vrijdagavond
19.30 uur: kennismaking.
20.00 – 22.00 uur: Kandinsky (Zijn experimentele kunst was indertijd vernieuwend. Hij was bevriend met Schönberg wiens muziek ook vernieuwend was. Dit had duidelijk invloed op hem.)

Zaterdagochtend 10.00 – 12.30 uur
Marlène Dumas ( Ze maakte vooral portretten van mensen. Ze kreeg het voor elkaar om heel karakteristieke gezichtsuitdrukkingen op papier of doek te zetten.)

Zaterdagmiddag 15.00 – 17.30 uur
Miró (Hij had een eigen taal. Een soort innerlijk gebaar. Hij maakte zo te zien kleurrijk en vrolijk werk maar het had een diepere betekenis.)

Zaterdagavond 19.30 – 22.00 uur
Wagemakers (Hij staat bekend om zijn materieschilderijen. Hij gebruikte niet voor de hand liggend materiaal om zijn werk te versterken.)

Zondagochtend 10.00 – 12.30 uur
Keith Haring (Hij brengt het tekenen van mensfiguren terug tot een paar essentiële vormen. Er ontstaan karikaturen.  Bijna stripfiguren.)

Zondagmiddag 14.00 – 16.00 uur.
Afronding van het programma.

Programma's in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona
We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.
Lees de laatste update van ons coronaprotocol op onze homepage. We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.


Meer informatie

Datum

 • Vrijdag 16 september 19.30 uur t/m zondag 18 september 2022 16.00 uur
  Code: 22202

Kosten

 • € 299,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
 • € 359,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
 • € 419,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
 • Ivm corona maatregelen zijn alle overnachtingen inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding


 • Magda Vlasblom werkt als biografisch coach in haar eigen praktijk. Naast de gesprekken die zij voert met mensen over hun levensloop en het geven van cursussen autobiografisch schrijven is zij de laatste jaren zich gaan verdiepen in het in beeld brengen van de levensloop d.m.v. tekenen en schilderen. Opleidingen: Biografiek en Teken en schilderopleiding. Vrije academie.
  www.magdavlasblom.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld