MENU

Driedaagse Storytelling en presenteren met flair

In deze meerdaagse workshop ga je de kracht van storytelling ervaren, ‘durf’ aanboren en je publiek meenemen in de verbeelding. De vernieuwende werkvormen met effectief resultaat onderscheiden naast de persoonlijke manier van werken. De theaterwerkvormen, storytelling- en presentatievormen zullen je verrassen.
Inspireren en verbinding met je publiek

Bijzondere kracht van lichaamstaal
In deze workshop word je meegenomen in de wereld van Storytelling en ben jij de verteller. Voor een goede presentatie is vertrouwen nodig. In jezelf en in je verhaal. Henriëtte geeft vertrouwen om stevig te staan, je boodschap authentiek over te brengen: bij de opbouw van het verhaal, het loslaten van techniek en de bijzondere kracht van lichaamstaal. Hierbij boor jij je eigen bron aan, die je vele mogelijkheden laat ontdekken.

Inspirerende non-conformistische werkvormen
In deze workshop ga je aan de slag met beeldend vertellen en presenteren. De basis van vertellende vertelstructuur, fantasietraining en presentatie komen aan de orde.
Je leert middels improvisatie je presentaties naar eigen hand te zetten, interactie met je publiek op te bouwen en de ruimte optimaal te gebruiken.
Naast improvisatie wordt er ook gewerkt met bestaande verhalen. Je gaat op zoek naar verbinding met je verhaal vanuit eigen drijfveren.

Met 20 jaar podiumervaring heeft Henriëtte werkvormen ontwikkeld, die dicht bij de vraag van de verteller staan. Zij kijkt wat zich aandient en stuurt aan op je ongekende mogelijkheden. Theatertechnieken, stem, kleurgebruik en rekwisieten, zet zij in om je versteld te doen staan van je eigen kunnen.

De resultaten
- De ervaring en het vertrouwen dat je kunt vertellen, vanuit je eigen bron.
- Spreekangst voor publiek heb je overwonnen.
- Je durft ruimte te nemen en kunt je verhaal vanuit een gezonde drive presenteren.
- Je weet ontspannen te spreken en je publiek te boeien en te inspireren.
- Daarnaast heb je interactie met je publiek leren opbouwen, zonder de regie te verliezen.
- Je weet te improviseren, je verhaal naar eigen hand te zetten.
- Je kunt variëren met stemgebruik en bent je bewust van lichaamstaal.
- Je presenteert authentiek en vertelt je verhaal vanuit eigen drijfveren.
- Je hebt tools ontwikkeld voor een goede opbouw van een verhaal .

Voor wie
Voor een ieder die wil leren vertellen en presenteren, beroepsmatig, zakelijk of in eigen kring.
De verschillende niveaus van de deelnemers zijn afgelopen jaren nooit een probleem geweest, een ieder werkt op eigen ervaring en kunnen.

Heb je nog praktische vragen? Misschien vind je het antwoord bij "Veelgestelde vragen"

Ervaring
Henriëtte is de drijvende kracht achter ZILT. Henriëtte de Graaf spreekt met haar jarenlange ervaring waarin ze haar sporen verdiend heeft op het podium. Met verteltheater en op congressen of zakelijke bijeenkomsten. Zij heeft in het verleden voor de IKON verteld en is gastdocent op diverse Hogescholen. Ze begeleidt mensen, teams en organisaties in veranderingsprocessen en verzorgt talentontwikkeling. Zij geeft tal van presentatie- en storytellingprogramma’s en is executive sprekerscoach.

Zie ook ZILT performance & veranderingsprocessen ziltversterkt

Henriëtte verzorgt in het klooster ook programma’s Talentontwikkeling en Midweek Kunst, theater, en fotografie.

Reacties deelnemers
“Na deze meerdaagse kon ik presenteren voor een groot publiek zonder angst, in eigen kracht.”

“Vanuit mijn werk in het bedrijfsleven heb ik vele trainingen gevolgd, maar weinig  staan zo dicht bij jezelf als deze manier van werken. Haar persoonlijke benadering, grote deskundigheid en actieve vernieuwende werkvormen onderscheiden”

“Zij weet de juiste snaar te raken, geeft vertrouwen waardoor ik effectief en met een geweldige drive heb leren vertellen”


Henriëtte heft een soort spanning op. Wat bij de mensen voorbij de horizon ligt, is binnen een dag in handbereik.”

“In het programma weet ze een sfeer te scheppen waarin deelnemers zich veilig voelen om te durven experimenteren. Ze faciliteert de beweging bij anderen”

“Zij is doortastend, energiek en benaderbaar en in verbinding met zichzelf en de groep”


“Henriëtte de Graaf weet je mee te nemen op de meest fantastische reizen door de verbeelding. Een wereld vol verrassingen. Vol passie vertelt ze, haar ogen spreken daar nog sterker in dan haar woorden. Het is niet verwonderlijk dat mensen graag met haar op pad gaan, ze wekt vertrouwen op met haar uitstraling”

“Deze workshop heeft mij fantasie-en improvisatie handvaten gegeven om structuur vast te houden in mijn vertelling. Haar bevlogenheid en betrokkenheid waardeer ik zeer”

 

Stichting Jarige Job

Ieder kind verdient een verjaardag. Henriëtte schenkt tien procent van de opbrengt van het programma aan Stichting Jarige Job. Het Klooster verdubbelt dit bedrag.

In Nederland zijn er ieder jaar 100.000  kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag, thuis én op school.


Meer informatie

Datum

 • Woensdag 22 november 19.30 uur t/m vrijdag 24 november 2023 16.00 uur
  Code: 23158

Kosten

 • € 358,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
 • € 458,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
 • € 498,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
 • Inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting/ontbijt thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding


 • Henriëtte de Graaf is inspirator en spreker, drijvende kracht achter ZILT. Ze heeft jarenlange podiumervaring met verteltheater en op congressen. Zij begeleidt mensen, teams en organisaties in veranderingsprocessen en talentontwikkeling. Zij heeft in het verleden voor de IKON verteld en is gastdocent op diverse Hogescholen. Zij verzorgt presentatie- en storytellingprogramma’s en is executive sprekerscoach.
  ZILT performance & organisatieontwikkeling:  
  www.ziltversterkt.nl
  Bij vragen over de inhoud van het programma: 
  hdegraaf@ziltversterkt.nl  of  telefoon ZILT  0317316801

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld