MENU

Middagvoorstelling De passie van Marcus

Jezus, het hele verhaal. Hoe het begon, de reis, woestijn en zee, geroep en stilte, demonen en engelen, geliefd en verlaten, einde en… een nieuw begin? Beleef deze tweeëneenhalf uur durende voordracht en ervaar hoe deze als een film aan je voorbij trekt.


Laat je in de Stille Week meenemen door het adembenemende en wonderlijke verhaal van Jezus van Nazareth, zo’n kleine 2000 jaar geleden bijeengebracht en opgetekend door ene Marcus en nu voorgedragen door verhalenverteller Pete Pronk.

Het Evangelie naar Marcus is het eerste op schrift gestelde verhaal over Jezus van Nazareth. In de begintijd kon iedereen het in z’n geheel horen voorlezen, maar na verloop van tijd begon men het alleen in fragmenten te lezen en kwamen ook de uitleggingen. Nu, vele eeuwen later, klinkt het hele Evangelie opnieuw aan een stuk door tijdens de Stille Week in het klooster van Huissen.

Zo’n ongekende ervaring van tweeënhalf uur ononderbroken verhaal is de meest directe manier om de intensiteit van het leven van Jezus tot je door te laten dringen. Er ligt in het Evangelie naar Marcus een geweldige dynamiek besloten. Zijn taal is bij vlagen expressief en kleurrijk, soms heftig en rauw, dan weer intiem en kwetsbaar. De tijd lijkt wel stil te staan …

Velen waren na afloop diep geraakt, zoals onder meer ds. Gerhard Scholte uit Amsterdam:
"Gewoon het hele Marcus-evangelie en public voorlezen, van begin tot eind. Ben je gek? Nee, Pete Pronk dus niet! Er werd ter intro een pianostuk gespeeld en toen begon Pete met voorlezen. Hij zou het bijna drie uur lang doen, zonder een slok water.
'Hij las voor' is dus te weinig gezegd. Hij las voor zoals je zou willen dat teksten altijd voorgelezen werden, ingetogen en met aandacht voor wat er staat en voor de gevoelslagen van het verhaal. Ironie bijvoorbeeld - wat kan Jezus ironisch klinken!
Het gebeurde vanmiddag op de PthU aan de VU. Bijna drie uur zaten we te luisteren. En het liet mij vol verstilling en dankbaarheid achter. Alsof ik net een hele puike Matthauspassie had bijgewoond."

Laat je ook meevoeren door deze boeiende verhalenverteller en meld je aan voor deze middag.

De voorstelling start 13:45 uur, inloop vanaf 13:30 uur.
Je kunt ook kiezen voor de optie om vooraf (12:30 uur) een heerlijke vegetarische lunch bij te boeken. (Heb je een dieet op medische gronden of allergenen, geef dat dan bij aanmelding aan in het vak ' opmerkingen'.) 
Er gelden speciale tarieven voor studenten.

 


Meer informatie

Datum

  • Zondag 24 maart 2024 van 12.30 - 16.30 uur
    Code: 24239

Kosten

  • Alleen de voorstelling  € 29,-
  • Voorstelling met lunch vooraf  € 39,-
  • Voorstelling (student)  € 15,-
  • Voorstelling met lunch vooraf (student)  € 25,-

Begeleiding


  • Pete Pronk is fotograaf, verhalenverteller, docent stemexpressie (Roy Hart Theatre) en theoloog. www.petepronk.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld