MENU

Weekend Liefdevol communiceren met anderen en jezelf

Merk jij dat (innerlijke) oordelen/aannames van jezelf, of de ander, nog in de weg staan voor een liefdevol contact? En hoe kom je weer uit bij empathie en verbinding? Geweldloze (Verbindende)communicatie is een krachtig en diepgaande hulp hierbij.


“Tussen wat wordt gezegd en niet bedoeld,
 en wat wordt bedoeld en niet gezegd,
 gaat de meeste liefde verloren.”

 Khalil Gibran

Stel je voor ... dat je meer gemak, plezier en een meer liefdevolle verbinding kunt ervaren met de mensen die je dierbaar zijn,  of met je collega’s op het werk, of je kinderen. Dat je ontdekt wat er achter de onenigheid of irritaties  aan behoeften liggen van een ieder waardoor er nieuwe oplossingen kunnen ontstaan. Dat je anders om kunt gaan met de oordelen en verwijten die je hoort, of zelf hebt. Dat mogelijke boosheid, schuld of schaamte  milder worden in jou en er ruimte komt voor (zelf) empathie.
Stel je voor dat je voor jezelf kunt zorgen èn in contact kunt zijn met de ander.
Zou jouw wereld er dan anders uitzien? Lichter, liefdevoller?

Deze driedaagse geeft je de ruimte om jouw manier van communicatie te onderzoeken. In de buitenwereld en in jezelf. Waardoor je je bewustzijn vergroot en je het contact met de ander én jezelf met meer compassie tegemoet kunt treden.

Waarbij er in de oefeningen, in samenhang met de theorie, veel ruimte is voor de inbreng van persoonlijke situaties. Het blijkt nl. vaak dat dit herkenning en erkenning geeft waardoor er opluchting is en er meer ontspanning komt en je zo makkelijker andere stappen kunt gaan zetten in de communicatie. Je leert  helderheid in de verwarring aan te brengen en juist de verbinding tussen jezelf en de ander te ondersteunen. En alles wat er in je leeft is welkom, zodat je kunt ervaren dat, ook al heb je niet dezelfde behoefte verlangen of wens als een ander, de verbinding toch kan stromen. 

Verbindend en geweldloos:
Verbindende Communicatie is ontwikkeld als Non Violent Communication (NVC) door Marshall Rosenberg, (1934-2015). Letterlijk vertaald heet het in het nederlands Geweldloze Communicatie. We noemen het ook graag Verbindende Communicatie omdat dit direct de intentie weergeeft die we ermee beogen.
Deze vorm van communicatie gaat uit van respect en erkenning voor  de gevoelens en verlangens  van een ieder en heeft daarbij  onze gelijkwaardigheid als mens als uitgangspunt. Dat wil zeggen dat, ook al heb jij andere taken en verantwoordelijkheden dan ik, als mens doen onze gevoelens en behoeften er evenveel toe. Het is een praktische methode en tegelijkertijd een diepgaand proces om meer bewustzijn te creëren hoe je met elkaar om wilt gaan in het leven.

En raken we met elkaar ergens over in conflict en stagneert de verbinding, dan geeft Verbindende Communicatie je de mogelijkheid de weg terug te vinden naar elkaars hart.

 Programma:
 Donderdagavond 19.30 – 21.30 uur: kennismaking en start
 Vrijdag 9.30 – 12.00 en 14.00 – 17.00 uur: aan de slag met elkaar

 Vrijdagavond: besluiten we in afstemming met elkaar.
 Zaterdag 9.30 – 12.00: verder met leren, oefenen, reflecteren. 

 Zaterdag 14.00 – 15.00 uur: afsluiting
 * Het  dagelijkse ritme van het kloosterleven is leidend door deze dagen heen.

We werken steeds met een klein deel theorie en meerdere werkvormen. Er is ruimte voor eigen onderzoek, oefenen, delen, ondersteuning en reflectie.

NB: In januari 2025 vindt in dit klooster een Internationale Intensieve Training (IIT) Non Violent Communication plaats. Deze dagen kunnen een fijne voorbereiding hierop zijn.

Reacties deelnemers:
 “ik leerde mezelf ontdekken en beter te communiceren en ik heb goede handvaten gekregen waar ik mee verder kan”
“ Door mijn eigen gevoelens en behoeften meer uit te spreken blijf ik beter bij mezelf in het contact met de ander en kan ik nu duidelijker aangeven wat ik wil. “Er meer verbinding gekomen tussen mij en mijn partner”
“Het is zo waardevol om met elkaar te oefenen”
“ik heb meer zelfinzicht gekregen”.
“Er was een prettige en open sfeer”


Meer informatie

Datum

 • Donderdag 18 april 19.30 uur t/m zaterdag 20 april 2024 15.00 uur
  Code: 24271

Kosten

 • € 369,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
 • € 439,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
 • € 489,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
 • Inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting/ontbijt thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding


 • Karmin Schaap.
  Gecertificeerd trainer Geweldloze Communicatie. Sinds 2007  draagt zij deze communicatie uit binnen de Jeugdzorg en Onderwijs waarin zij veel mensen heeft kunnen inspireren en ondersteunen met coaching en trainingen. Karmin is geïnspireerd hoe je als mens vanuit liefde, mededogen en bewustzijn meer verbinding met jezelf kunt ervaren en met de wereld om je heen. 
  Mail:kschaap29@gmail.com 

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld