MENU

Een speelse middag over omgaan met sterfelijkheid

Onze cultuur vindt de dood maar lastig. Daarom drukken we het weg. We ontkennen dat sterfelijkheid een -niet te vermijden- dimensie van ons bestaan is. Deze ontkenning maakt dat we er niet goed voor elkaar kunnen zijn bij verlies of een naderende dood. En dat is een groot gemis. Hoe kunnen we de dood in ons leven terugbrengen? En er voor elkaar zijn?
In deze interactieve middag verbinden we een aantal korte gefilmde gesprekken (SterfTalks met Adelheid Roosen), reflectie door Anne Goossensen en onderling gesprek. Thema’s zijn: Hoe zijn het leven en de dood verweven?  Wie zijn we voor elkaar bij verlies? Wie ben ik als jij wegvalt? Een sprankelende middag met ruimte voor ontmoeting.

De middag is gratis bij te wonen. (Een gift is welkom.) Graag via bovenstaande knop aanmelden. Het is mogelijk aansluitend een warme maaltijd te reserveren.

Je bent van harte uitgenodigd!

 


Meer informatie

Kosten

Meer info over tarieven

  • Deelname zonder maaltijd (een gift is welkom)  € 0,-
  • Deelname met aansluitend een warme maaltijd  € 22,75

Begeleiding


  • Anne Goossensen
     werkt als hoogleraar Informele zorg & Zorgethiek aan de Universiteit voor Humanistiek. Als vrijwilliger heeft ze de compassionate community Villa TrösT opgericht, waar mensen terecht kunnen na een verlies.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld