MENU

Weekend Vensters op Leonard Cohen

Dit programma is volgeboekt. Aanmelden is niet meer mogelijk. 

Dichter en zanger Leonard Cohen (1934 – 2016) zocht naar een taal die zijn ervaringen als mens in een gebroken wereld verbond met religieuze en mystieke wijsheid. Tijdens deze dagen luisteren we naar zijn mooiste liederen en verkennen we de diepere betekenissen in zijn poëzie.
De liederen van Leonard Cohen nodigen uit om er langer bij stil te staan. Geboren in een joods milieu onderzocht hij de mystieke teksten binnen zijn eigen traditie en opende zijn ziel voor christelijke mystiek en sufi-poëzie. Cohen mediteerde in een boeddhistisch klooster en zat aan de voeten van een hindoeïstische leraar. Tijdens deze dagen gaan we al luisterend en lezend op zoek naar de diepere betekenissen in zijn poëzie. We openen onze vensters naar wat Leonard Cohen ons biedt. Door met elkaar te delen van wat ieder ‘ziet’ vanuit zijn of haar eigen venster zal er meer licht gaan schijnen op het bijzondere leven en het prachtige werk van Cohen. Het verlangen naar liefde van mensen en van God is een thema dat steeds weer aan de orde zal komen.

Op zaterdagochtend starten we om 10.30 uur. We maken we kennis met elkaar en met Leonard Cohen.
Op zaterdagmiddag openen we onze vensters naar twee liederen van Cohen die mystieke diepte verbergen.
Zaterdagavond staat het lied “If it be your will” centraal in verschillende vertolkingen. Wat zegt ons dit over de relatie tussen mens en God?
Zondagmorgen is er een film over Leonard Cohen voor wie niet naar de eucharistie gaat en daarna luisteren we naar twee liederen over liefde.
Op zondagmiddag verkennen we met behulp van twee liederen de eigen spiritualiteit en religiositeit van Cohen op latere leeftijd. Waarna we evalueren en afsluiten om 16.00 uur.

Voor deelname is enige kennis van de Engelse taal gewenst.


Meer informatie

Kosten

Begeleiding


  • Frank Kazenbroot, geestelijk verzorger in Rotterdam en schrijver van “Wees lief voor deze ziel, veertig vensters op Leonard Cohen” (Berne Media 2018)

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld