MENU

Weekend Vensters op Leonard Cohen

Dit programma is helaas volgeboekt. U komt op een wachtlijst. 
Dichter en zanger Leonard Cohen (1934 – 2016) zocht naar een taal die zijn ervaringen als mens in een gebroken wereld verbond met religieuze en mystieke wijsheid. Tijdens deze dagen luisteren we naar zijn mooiste liederen en verkennen we de diepere betekenissen in zijn poëzie.
De liederen van Leonard Cohen nodigen uit om er langer bij stil te staan. Geboren in een joods milieu onderzocht hij de mystieke teksten binnen zijn eigen traditie en opende zijn ziel voor christelijke mystiek en sufi-poëzie. Cohen mediteerde in een boeddhistisch klooster en zat aan de voeten van een hindoeïstische leraar. Tijdens deze dagen gaan we al luisterend en lezend op zoek naar de diepere betekenissen in zijn poëzie. We openen onze vensters naar wat Leonard Cohen ons biedt. Door met elkaar te delen van wat ieder ‘ziet’ vanuit zijn of haar eigen venster zal er meer licht gaan schijnen op het bijzondere leven en het prachtige werk van Cohen. Het verlangen naar liefde van mensen en van God is een thema dat steeds weer aan de orde zal komen.

Op vrijdagavond starten we om 20.00 uur en maken we kennis met elkaar en met twee gezichten van Leonard Cohen.

Op de zaterdagochtend en -middag openen we onze vensters naar verschillende liederen van Cohen. Wat doen zij met ons? 
Zaterdagavond staat het lied "If it be your will" centraal in verschillende vertolkingen. 

Zondagmorgen is er een gedeelte van een film over Leonard Cohen te bekijken voor wie niet naar de eucharistie gaat. Daarna gaan we cirkelen rond het geheim van Cohen.
Op zondagmiddag sluiten we het weekend af met een terugblik en een ritueel.

Voor deelname is enige kennis van de Engelse taal gewenst.

Programma's in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona

We zijn enorm blij dat we weer gasten kunnen ontvangen in het klooster. We heten u van harte welkom en hopen dat u weer een inspirerende tijd in ons klooster heeft.

We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.

Lees hier een samenvatting van de maatregelen en aangepaste regels omtrent inschrijven en annuleren>>

Lees hier het corona-protocol voor gasten>> We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.


Meer informatie

Kosten

  • € 238,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
  • € 298,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
  • € 358,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
  • Ivm corona maatregelen zijn alle overnachtingen inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Frank Kazenbroot, geestelijk verzorger in Rotterdam en schrijver van “Wees lief voor deze ziel, veertig vensters op Leonard Cohen” (Berne Media 2018)

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld